Vegetarianisme

 

 
Considerem el vegetarianisme com la opció d’alimentació més ètica, iòguica, harmoniosa, sostenible i saludable. La no violència envers tots els éssers és un aspecte molt important de la tradició iògica. Obrim doncs aquest apartat com un espai on compartir reflexions, informació i tota mena de recursos que poden esdevenir una font d’inspiració.

 

muktananda022 ¿Encara menges carn?
‘Hi ha raons molt pràctiques per a menjar vegetarià. Les plantes estan plenes d’energia vital, pel contrari a la carn no hi ha energia vital. Els aliments que mengem es separen en tres parts durant el procés digestiu. La part més important i subtil que és la mateixa energia, s’ajunta amb el prana, la força vital. La part intermèdia es converteix en carn. La part més petita es converteix en resta i és expulsada del sistema. De la carn sols se n’extreu la part intermèdia, és a dir, carn, i no se’n pot extreure cap força vital.
Una vegada vaig llegir una frase interessant escrita per Bernard Shaw. Shaw era una gran persona amb una figura alta i esvelta. Un dia li preguntaren: ‘Per què no menges carn?’. Shaw respongué: ‘És que creus que la meva panxa és una tomba o un cementiri on es poden enterrar animals morts?’. Shaw tenia raó. No estic parlant d’hinduisme; estic dient la veritat.
La llet, la mantega i el formatge, els vegetals i la fruita, i els cereals com el blat i l’arròs són purs, alimenten i són saludables. Et donen tota l’energia que necessites. Contenen l’essència del menjar; posseeixen la vitalitat dels aliments, en canvi, no pots trobar el mateix en la carn, el peix o els ous.
El cos neix del menjar, es manté a través del menjar i al final es converteix en menjar. Menja aliments purs, que siguin nutritius i a hores regulars. El menjar també és Ioga. Si menges aliments que es digereixen fàcilment, que siguin purs i que alimentin, serà molt beneficiós pel teu creixement espiritual’.

Swami Muktananda

 
 

  sacredcow

 

 

Articles

 annapu1

 

 

Cites

 feat-india-sacred-cows-800

 

 

 Vídeos

indian-raw-food-18015915

 

 

Actualitat